Gluteeniton kakkupohja

Gluteeniton täytekakkupohja

Tämä herkullinet ja aina onnistuva gluteeniton täytekakkupohja on versio vanhasta ”kaikkea yhtä paljon” -ohjeesta, jossa kaikki – siis kananmunat, sokeri ja jauhot – mitataan laseissa niin, että kaikkea on yhtä paljon. Ainakin lähes. Et tarvitse tarkkoja sokerimääriä tai jauhodesejä.

Tällä 4 munan ohjeella vuokavaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

  • 1 irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 23 – 25 cm, tai
  • 2 irtopohjavuokaa, halkaisijaltaan 15 – 17 cm

Aloita laittamalla leivinpaperi irtopohjavuoan tai vuokien pohjalle. Voitele ja jauhota reunat tai käytä reunapaperia. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vaalea kakkupohja

Ainekset:

  • 4 M-kokoista huoneenlämpöistä kananmunaa
  • sokeria
  • vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esimerkiksi Myllärin gluteeniton vaalea jauhoseos)
  • 1 tl leivinjauhetta

Riko kananmunat juomalasiin. Ota viereen toinen samanlainen lasi ja mittaa siihen sokeria vähän vähemmän kuin munia. Kaada sokeri vatkauskulhoon. Laita sitten lasiin jauhoja samalla tavoin kuin sokeria eli hieman vähemmän kuin munia. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Kaada kananmunat vatkauskulhoon ja vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti mutta huolellisesti sekoittaen vaahtoon.

Kaada taikina vuokaan tai vuokiin. Pienten kakkujen paistoaika on 30 minuuttia, yhden ison 40 – 45 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *