Runebergintortut

RUNEBERGINTORTUT – OHJE
Gluteeniton, helppo, hyvä ja nopea ohje tehtäväksi vaikka monitoimikoneella.

Näitä tarvitset
200 g laktoositonta margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 – 7 tippaa manteliaromia
2 dl gluteenittomia korppujauhoja
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
50 g (n. 1 dl) mantelirouhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Kuorrutukseen
2 dl tomusokeria
tilkka vettä tai sitruunamehua
vadelmahilloa

Tee näin
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita hyvin. Lisää manteliaromi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina paperisiin leivosvuokiin ja paista 180 asteessa, uunin keskiosassa 15 – 20 minuuttia.

Anna torttujen jäähtyä. Tee tomusokerista ja vesitilkasta jäykähkö kuorrutus. Valuta kuorrutetta lusikan kärjestä ja tee torttujen päälle rengas. Kun kuorrute on hiukan kovettunut, laita renkaan keskelle nokare vadelmahilloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.