Helmivarpunen -ohje

Lanka: Fyberspates Gleem Lace
Puikot: Pyöröpuikot nro 3

Ohje

Luo 10 s.

1. krs: Neulo kaikki oikein

2. krs: Neulo kerros kolmea silmukkaa vaille loppuun, kolmanneksi viimeinen silmukka neulotaan taka- ja etureunasta, kaksi viimeistä silmukkaa oikein.

3. krs: Neulo 2 s oikein, neulo seuraava silmukka taka- ja etureunasta oikein, loput silmukat oikein.

Toista 2. ja 3. kerros vielä 4 kertaa.

Päättele rivin alussa 2 silmukkaa siitä reunasta, jossa ei tehdä lisäyksiä, neulo 5 s oikein ja aloita helmineule: 2 n, 2 o, 2 n, 2 o, 2 n (jolloin rivin lopussa on jäljellä 3 silmukkaa), neulo seuraava silmukka taka- ja etureunasta oikein, loput 2 s oikein.

Seuraavalla kerroksella tee lisäykset samalla tavoin kuin aiemmin, jolloin oikealla puikolla on 4 silmukkaa. Jatka siitä helmineuletta neulomalla silmukat sellaisina kuin ne ovat; oikeat silmukat oikein, nurjat nurin, kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 5 silmukkaa. Neulo ne oikein. Tällä tavoin reunaan muodostuu ainaoikeaa neulosta.

Aloita taas rivi neulomalla 5 silmukkaa oikein. Jatka helmineuletta: 2 o, 2 n, 2 o, 2 n, 2 o, 2 n, kunnes jäljellä on kolme silmukkaa. Tee lisäykset.

Seuraavaan kerroksen alussa tee lisäykset samalla tavoin kuin aiemmin, jonka jälkeen oikealla puikolla on 4 silmukkaa. Jatka helmineuletta neulomalla silmukat sellaisina kuin ne ovat; oikeat silmukat oikein, nurjat nurin, kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 5 silmukkaa. Neulo ne oikein.

Neulominen jatkuu niin, että huivin toisessa reunassa neulotaan aina oikein 5 silmukkaa ja toisessa tehdään aina lisäykset kolmanteen silmukkaan reunasta. Näiden reunojen väliin tehdään kahden silmukan ja kahden rivin helmineulosta (joka toisella rivillä silmukat neulotaan sellaisina kuin ne ovat, joka toisella nurjien kohdalla neulotaan oikein ja oikeiden kohdalla nurin). Aina kymmenen kerroksen välein päätellään kaksi silmukkaa siitä reunasta, johon ei tehdä lisäyksiä.

Jatka suurin piirtein siihen asti, kunnes huivi on sopivan kokoinen. Neulo viimeiset 6 riviä ainaoikeaa ja päättele löyhästi.