Jyvä-pipo -ohje

Jyvä-pipo

Lanka: Katia Merino Sport
Puikot: pyöröpuikko no 5
Langan menekki: 150 g tupsun kanssa

Näin tein

Luo pyöröpuikolle 96 silmukkaa.
Neulo suljettuna neuleena 1n, 1o -resoria 17 cm.
Neulo sitten 1 kerros oikeaa ja lisää samalla tasavälein 9 silmukkaa (105 s). Tee lisäykset nostamalla silmukoiden välinen pohjukka ja neulomalla se kiertäen oikein.
Käännä sitten neuleen suuntaa niin, että resorin nurja puoli tulee päällepäin. Jotta käännöskohtaan ei tulisi reikää, tee se näin: ennen suunnan vaihtamista nosta vasemman puikon ensimmäinen silmukka neulomatta oikealle puikolle, kierrä lanka silmukan takaa eteen, nosta silmukka takaisin vasemmalle puikolle ja käännä sitten neulomissuunta. Laita silmukkamerkki kerroksen alkukohtaan.

Jyvä-neulos:
krs: neulo *1 n, 2 o*, toista kerroksen loppuun asti
krs: *neulo 1 n, neulo vasemman puikon toinen silmukka ensimmäisen silmukan takaa takaosastaan oikein, sitten ensimmäinen silmukka etupuolelta oikein ja päästä vasta sitten molemmat silmukat puikolta*. Toista kerroksen loppuun asti.
Toista kerroksia 1 ja 2, kunnes pipon pituus on noin 36 cm.

Kavennus:
*neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, 1 oikein*, jatka rivin loppuun asti. Puikolla on nyt vain oikeita silmukoita. Neulo seuraavalla kerroksella aina vasemman puikon toinen silmukka ensimmäisen silmukan takaosastaan oikein, sitten ensimmäinen silmukka etupuolelta oikein ja päästä vasta sitten molemmat silmukat puikolta. Näin jyväkuvio jatkuu. Neulo näin 4 kerrosta. Kavenna lopuksi neulomalla aina 2 silmukkaa oikein yhteen, kunnes jäljellä on enää muutama silmukka. Pujota lanka loppujen silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.

Tee vielä tupsu ja kiinnitä se.