

Ohje
Gluteenittomat lohimuffinit sopivat hyvin sekä kahvipöydän suolaiseksi palaksi että tarjottavaksi esimerkiksi salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.
200 g kylmäsavulohta
200 g tillituorejuustoa
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
1 ½ dl juoksevaa margariinia
n. 1 rkl sitruunamehua
1 mm mustapippuria
½ dl hienonnettua ruohosipulia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
Kuutioi kylmäsavulohi. Pehmennä tuorejuusto kulhossa. Lisää tuorejuuston joukkoon kananmunat, kuutioitu lohi, 2 dl juustoraastetta, margariini, sitruunamehu, mustapippuri ja ruohosipuli. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne seokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Kuvan muffinit on tehty Amerikan muffinivuokiin, taikinasta tulee niihin 12 kappaletta. Ripottele muffineiden pinnalle loput juustoraasteesta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää taikinaan ½ dl tillisilppua.