Nuoren peruspipo

Nuoren pipo - ohje

Lanka: Fyberspates Gleem Lace kolminkertaisena, väri Verdegris

Puikot: pyöröpuikot numerot 3,75 ja 4

Aloitukseen virkkuukoukku

Pipon alaosa on kaksinkertainen, ja neulominen aloitetaan sisäpuolen joustinneuleesta.

Luo väliaikaisella aloituksella 96 silmukkaa. Hyvä ohje löytyy esim. Ullaneule.net -sivustolta (virkkausaloitus). Käytä aloitukseen selkeästi eri väristä lankaa kuin se, jolla aiot jatkaa. Neulo 3,75 numeron pyöröpuikolla 1 n, 1 o neuletta. Kun neuleen korkeus on noin 9 cm, neulo yksi nurja kerros. Tässä on pipon reunan käännekohta. Neulo sen jälkeen sileää oikeaa, kunnes nurjan kerroksen kummallakin puolella on saman verran neulosta.

Taita nyt resorineulos pipon sisäpuolelle, kerrosten aloituskohdat vastakkain. Pura väliaikaisesta aloituksesta silmukka kerrallaan ja neulo näin vapautuva silmukka nurin yhteen työssä olevan silmukan kanssa. Pipon alaosasta tulee näin kaksinkertainen, reunaa rajaavat nurjat kerrokset.

Ota suuremmat puikot ja jatka suoran oikean neuloksen neulomista. Kun päällysosan korkeus on noin 7 cm aloita kavennukset.

Ensimmäinen kavennuskerros: Merkitse kerroksen aloituskohta. Neulo 10 s oikein ja sen jälkeen kaksi oikein yhteen, taas 10 silmukkaa ja seuraavat kaksi yhteen, jatka näitä sarjoja rivin loppuun. Neulo sitten yksi välikerros.

Toinen kavennuskerros: Kavennusten välinen silmukkamäärä on nyt 9. Aloita rivi neulomalla 9 silmukkaa oikein, sitten kaksi oikein yhteen, taas 9 silmukkaa oikein ja seuraavat kaksi yhteen, jatka näin rivin loppuun asti. Neulo taas yksi välikerros.

Kolmas kavennuskerros: Kavennusten välinen silmukkamäärä on nyt 8. Neulo 8 oikein ja sen jälkeen 2 oikein yhteen, taas 8 oikein ja seuraavat kaksi yhteen, jatka näin rivin loppuun asti. Neulo yksi välikerros.

Jatka kavennuksia vähentäen joka kerran kavennusten väliin jäävien silmukoiden määrää yhdellä. Neulo aina kavennuskerrosten väliin yksi välikerros.

Jatka, kunnes puikoilla on 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.