Pakkaspipo

Koko: noin 58

Lanka:
Drops extra fine merino, 120 grammaa

Puikot: pyöröpuikko no 4

Ohje

Pipon alaosa taitetaan niin, että korvien kohdalla pipo on kolminkertainen.

Luo joustavalla aloituksella 108 silmukkaa. Neulo pyöröpuikolla oikeaa neulosta 18 cm ja vaihda sen jälkeen neulomisen suuntaa (oikea puoli muuttuu nurjaksi, nurja oikeaksi). Jatka oikean neulomista vielä 14 cm.

Merkitse kavennusten aloittamista varten rivin aloituskohta. Kun olet neulonut 27 s, laita toinen silmukkamerkki, neulo taas 27 s ja laita merkki, ja vielä 27 s ja merkki. Neuleessa on nyt neljä silmukkamerkkiä 27 silmukan välein. Aloita kavennukset. Tee ensimmäinen kavennus 2 silmukkaa ennen silmukkamerkkiä: nosta toiseksi viimeinen silmukka oikealle puikolle kuin neuloisit sen oikein, tee sama viimeiselle silmukalle. Siirrä silmukat sen jälkeen takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takakautta oikein yhteen. Ota silmukkamerkki oikealle puikolle, neulo 1 s oikein ja tee sen jälkeen kavennuksen toinen osa neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. 

Toista kavennukset samalla tavoin jokaisen silmukkamerkin kohdalla. Kun silmukoita on jäljellä kaksitoista, neulo loput silmukat kaksi oikein yhteen, vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele.

Taita lopuksi alaosa kaksin kerroin niin, että nurjia kerroksia jää näkyviin viisi ja ompele reuna kiinni.