Pehmeä suklaakakku

Gluteeniton pehmeä suklaakakku

Ainesosat

100 g rasvaa
200 g tummaa suklaata (esim. Brunbergin tumma laktoositon ja gluteeniton suklaa)

1,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

4 munaa
1,5 dl sokeria

Ohje
  1. Vuoka, halkaisijaltaan noin 22 cm.
  2. Sulata rasva ja suklaa. Jätä jäähtymään.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Lisää vaahtoon rasva-ja suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 – 200 asteisessa uunissa n. 20 – 40 min.

Kakun voi halutessaan tarjota kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa, kuorruttaa suklaakuorrutteella, tai pintaan voi juuri ennen tarjoilua ripotella tomusokeria

Näin tein
  1. Käytän yleensä irtopohjavuokaa ja siinä pohja- ja reunapaperia. Vuoan voi paperoinnin sijaan myös voidella.
  2. Laitan rasvan ja pilkon suklaan kulhoon ja sulatan mikrossa. Kun rasva on sulaa ja kuumaa mutta suklaa vielä osin paloina, nostan kulhon pöydälle ja annan suklaan sulaa pikkuhiljaa.
  3. Gluteenittomassa leivonnassa käytän yleensä L-kokoisia munia. Huoneenlämpöiset munat vatkautuvat parhaiten.
  4. Paistoaika ja -lämpötila riippuu siitä, kuinka pehmeän tai tahmean kakun haluaa.
    15 – 20 minuutissa 200 asteessa syntyy mutakakku,
    n. 40 minuutissa 175 asteessa kuohkea suklaakakku.
  5. Ei siis ihan millintarkkaa.
 Varpu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.