Gluteeniton pehmeä suklaakakku
Ainesosat
100 g rasvaa
200 g tummaa suklaata (esim. Brunbergin tumma laktoositon ja gluteeniton suklaa)
1,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 munaa
1,5 dl sokeria
Ohje
- Vuoka, halkaisijaltaan noin 22 cm.
- Sulata rasva ja suklaa. Jätä jäähtymään.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon rasva-ja suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 175 – 200 asteisessa uunissa n. 20 – 40 min.
Kakun voi halutessaan tarjota kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa, kuorruttaa suklaakuorrutteella, tai pintaan voi juuri ennen tarjoilua ripotella tomusokeria
Näin tein
- Käytän yleensä irtopohjavuokaa ja siinä pohja- ja reunapaperia. Vuoan voi paperoinnin sijaan myös voidella.
- Laitan rasvan ja pilkon suklaan kulhoon ja sulatan mikrossa. Kun rasva on sulaa ja kuumaa mutta suklaa vielä osin paloina, nostan kulhon pöydälle ja annan suklaan sulaa pikkuhiljaa.
- Gluteenittomassa leivonnassa käytän yleensä L-kokoisia munia. Huoneenlämpöiset munat vatkautuvat parhaiten.
- Paistoaika ja -lämpötila riippuu siitä, kuinka pehmeän tai tahmean kakun haluaa.
15 – 20 minuutissa 200 asteessa syntyy mutakakku,
n. 40 minuutissa 175 asteessa kuohkea suklaakakku. - Ei siis ihan millintarkkaa.