Peitto vauvalle

Ohje:
Aloitus:
Virkkaa peiton alareunan verran ketjusilmukoita. Tee vielä kaksi ketjusilmukkaa toisen rivin aloitukseksi.
Valkoinen rivi:
Virkkaa kolmanteen silmukkaan koukulta kolme yhteen päätettyjä samaan silmukkaan virkattua pylvästä. Virkkaa sen jälkeen kaksi ketjusilmukkaa. Jätä ensimmäisestä rivistä virkkaamatta kaksi ketjusilmukkaa ja tee kolmanteen ketjusilmukkaan jälleen kolmen pylvään klusteri. Jatka näin rivin loppuun.
Seuraavissa kerroksissa, virkkaa pylväät edellisen rivin ketjusilmukoiden ympärille
(Punomon sivulla on oikein hyvä kuvallinen ohje tämän rivin silmukoiden tekemiseen.)
Sininen rivi:
Virkkaa pylväiden välissä olevien ketjusilmukoiden ympärille yksi kiinteä silmukka. Virkkaa sen jälkeen kaksi ketjusilmukkaa. Jatka näin rivin loppuun asti. 

Rivien päädyt:
– Saat tasaisemman lopputuloksen, jos päättelet langan jokaisen rivin päädyssä ja aloitat uuden valkoisen rivin pylväällä ja uuden sinisen rivin kiinteällä silmukalla. Tällä tavalla työssä on mahdollista virkata kaikki rivit samaan suuntaan, jolloin toinen puoli on kokonaan oikeaa ja toinen puoli kokonaan nurjaa.
– Tein tämän peiton niin, että virkkasin jokaisen rivin loppuun kolme ketjusilmukkaa, jotta samalla langalla pysytyi jatkamaan virkkausta seuraavalla samanvärisellä rivillä päättelemättä lankaa. Tällä tavalla joka toinen samanvärinen rivi on oikeanpuoleinen ja joka toinen on nurja. Työ on kuitenkin nopemapaa näin ja lopputulos on ihan kaunis. 

Reuna:
Tässä työssä koko reuna on tehty kahdesta rivistä.
1. Ensimmäinen rivi on samanlainen kuin työn siniset rivit. Aloita mistä kohdasta vain ja virkkaa kulmaan kiinteä silmukka kaksi ketjusilmukkaa ja kiinteä silmukka.
2. Toinen rivi on päinvastainen. Virkkaa jokaisen kiinteän silmukan kohdalla ketjusilmukka ja jokaiseen ketjusilmukoista muodostuvaan kohtaan kaksi kiinteää silmukkaa. Virkkaa nurkkaan kiinteä silmukka kiinteän silmukan kohdalle, kaksi kiinteää silmukkaa nurkan ketjusilmukoiden ympärille ja kiinteä silmukka vielä alla olevan rivin kiinteän silmukan kohdalle.

Koko: 100 x 120 cm. Leveyden määrittää aloitussilmukoiden määrä ja korkeuden rivien määrä. 
Lanka: Drops – Merino Extra Fine
Koukku: 4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.