



Sitruunapiparit (n. 45 kappaletta)
Näitä tarvitset
200 g margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
1 dl mantelirouhetta
2 tl sitruunamehua
1 sitruunan kuori raastettuna
0,5 sitruunan kandeerattu kuori pieninä paloina
Tee näin
Vatkaa pehmeä margariini ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä suola ja lisää ne taikinaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vielä mantelirouhe, sokeroidut sitruunankuoripalat sekä sitruunamehu ja -kuoriraaste.
Nostele taikinakokkareita lusikalla leivinpaperille pellille. Ota huomioon, että pikkuleivät leviävät paistuessaan.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Sokeroidut sitruunankuoret
Sitruunaista lisäpotkua ja mukavaa purutuntumaa näihin pikkuleipiin tuovat sokeroidut sitruunankuoren palat.
Jos sokeroit itse sitruunan kuoret, aloita siitä ja tee näin.
Ohje
- Pese 1 sitruuna
- Lohko sitruuna ja poista hedelmäliha ja kuoren alla oleva valkoinen osa.
- Leikkaa keltainen kuoriosa suikaleiksi.
- Kiehauta kuorisuikaleet, kaada vesi pois.
- Mittaa kattilaan 1 dl vettä ja 1 dl sokeria. Keitä, kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää sitruunankuorisuikaleet sokeriliemeen ja keitä hiljalleen noin 30 min, kunnes ne ovat läpikuultavia.
- Nostele sokeroidut kuoret leivinpaperille kuivamaan. Anna kuivaa seuraavaan päivään.
Näin tein
- Käytin luomusitruunoita. Liotin sitruunaa ensin kylmässä vedessä ja sen jälkeen pesin huolellisesti harjaten lämpimässä vedessä.
- Lohkoin sitruunan neljään osaan ja puristin lohkoista mehun talteen myöhempää käyttöä varten. Leikkadinn terävällä veitsellä hedelmälihan ja valkoisen kuoriosan pois.
- Näihin pikkuleipiin leikkasin kuoren noin 5 mm suikaleiksi.
- Kiehautuksen jälkeen kaadoin veden siivilän läpi pois.
- Mittasin ainekset pieneen puhtaaseen kattilaan.
- Tämän tein ihan ohjeen mukaan.
- Näihin pikkuleipiin leikkasin pieniksi paloiksi. Kuoret saivatt olla vielä vähän nahkeita.