Gluteenittomien skonssien perusohje
3 ½ dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g rasvaa
n. 2,5 dl nestettä (esim. jugurttia, kermaviiliä, kauramaitoa…)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon leivontarasva. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta käsin leivinpaperille 8 skonssia. Paista 225 asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia.
Juustoskonssit – gluteeniton
Peruskonssien ohjeesta saa helposti tuunattua nämä rapeakuoriset juustoskonssit.
3 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1 prk (200 g) kermaviiliä
n. ½ dl maustamatonta jugurttia
1 dl juustoraastetta.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon leivontarasva. Lisää juustoraaste. Lisää kermaviili ja jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Taikinan pitäisi olla helposti käsin muotoiltavissa. Lisää tarvittaessa jugurttia. Nostele käsin taikinasta leivinpaperille 8 skonssia. Paista 225 asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia.
Juustoskonsseissa jauhoina oli Virtasalmen Viljatuotteen (2 dl) sekä Myllärin kauraista
(1,5 dl) vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
Valmista perusohjeen mukaan.