Tuulihatut laskiaiseen

Tuulihatut laskiaiseen
Näitä tarvitset

2,5 dl vettä
50 g voita tai margariinia
2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
4 kananmunaa
2 mm suolaa
2 tl sokeria
0,5 tl hienoksi jauhettua kardemummaa

2 dl kuohukermaa
2 rkl vadelma- tai mansikkahilloa tai mantelimassaa tai mantelirouhetta. 

Näin teet

Kiehauta vesi ja voi. Sekoita jauhot kiehuvaan nesteeseen, jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Jäähdytä taikina. 

Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää mausteet yhdessä viimeisen munan kanssa. Vatkaa hyvin muutaman minuutin ajan. 

Pursota tai lusikoi taikina paperoidulle uunipellille. Paista tuulihattuja 200 asteisessa uunissa noin 25-30 min. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut painu kasaan. 

Täytä jäähtyneet tuulihatut haluamillasi täytteillä. Voit joko pursottaa täytteet tai leikata tuulihatuista kannet terävällä veitsellä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.