Leivonta – mikä ihana syy pysytellä sisällä, kun ulkona tuuli koettelee puita ja sade heittää ikkunaan aavistuksen tulevasta talvesta.
Poromuffinit ovat muunnos gluteenittomista lohimuffineista. Nekin sopivat hyvin sekä kahvipöydän suolaiseksi palaksi että tarjottavaksi esimerkiksi salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa. Niistä saa myös oivaa retkievästä.
Tarvikkeet
100 g kylmäsavuporon paistia
200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
1 ½ dl juoksevaa margariinia
1 rkl chilikastiketta
1 mm mustapippuria
½ dl hienonnettua ruohosipulia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
Näin tehdään
Kuutioi kylmäsavuporo – jos käytät siivutettua kylmäsavupaistia, leikkaa siivut puhtailla saksilla pieniksi paloiksi. Pehmennä tuorejuusto kulhossa. Lisää tuorejuuston joukkoon kananmunat, 2 dl juustoraastetta, margariini, chiliketsuppi, mustapippuri ja ruohosipuli. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne seokseen. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Kuvan muffinit on tehty Amerikan muffinivuokiin, taikinasta tulee niihin 12 kappaletta. Ripottele muffineiden pinnalle loput juustoraasteesta ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää taikinaan ½ dl pieneksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia.