Ystävänpäivän suklaamarengit

Ystävänpäivän herkulliset suklaamarengit

Näissä marengeissa on ihanan sitkeä, vähän kakkumainen suklainen pohja ja ne sopivat tarjottavaksi paitsi sellaisenaan myös marjojen ja kermavaahdon kera.

Näitä tarvitset

1 dl kananmunanvalkuaista
1,5 dl hienojakoista taloussokeria
1 tl perunajauhoa
½ tl leivinjauhetta
n. 50 g tummaa suklaata

Näin teen

Aloitan sulattamalla suklaan mikrossa pienellä teholla ja jätän sen jäähtymään.
Mittaan desilitran valkuaista. Se on noin kolmen munan verran.
Mittaan sokerin ja otan noin kolmannen osan eri kulhoon. Tähän osaan sekoitan perunajauhon ja leivinjauheen.
Vatkaan valkuaisen vaahdoksi. Jatkan vatkaamista samalla, kun lisään sokerin pikkuhiljaa kaatamalla. Lopuksi vatkaan vielä joukkoon sokerin, johon perunajauhot ja leivinjauhe on sekoitettu.
Lopuksi valutan seoksen joukkoon sulan suklaan ja pyöräytän sen nuolijan avulla sekaan.
Nostelen ruokalusikalla marenkikokkareita paperoidulle uunipellille.
Paistan marenkeja 120 asteessa noin 80 minuuttia ja jätän paistamisen jälkeen vielä uuniin, uuninluukku raollaan.

Tästä annoksesta tulee noin 10 ison pikkuleivän kokoista tai noin 6 leivoksen kokoista marenkia.

Jos tekisin suuremman annoksen, ostaisin kaupasta valmiiksi eroteltua pastöroitua valkuaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.