

Sitruunainen rahkakakku – gluteeniton
Pohja
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa (kokoluokka L)
2 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (esim. 1 dl Jytte-jauhoa, 1 dl vaaleaa kaurajauhoseosta)
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 25 cm:n irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voitele vuoan reunat tai käytä reunapaperia. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Painele taikina vuoan pohjaan ja reunoille. Jätä kylmään odottamaan.
Täyte
200 g vaniljarahkaa
n. 250 g maustamatonta rahkaa
1 dl sokeria
2 munaa
½ dl perunajauhoa
½ dl sitruunamehua
Maun mukaan sitruunan kuorta
1 dl kermaa
Sekoita täytteen ainekset huolellisesti keskenään. Perunajauhon sekoittumista helpottaa, jos sekoitat sen ensin kermaan ja lisäät seoksen vasta sen jälkeen muihin täyteaineisiin. Voit halutessasi korvata osan maustamattomasta rahkasta sitruunarahkalla.
Lopuksi
Ota pohjataikina kylmästä, kaada täyte vuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Säilyy herkullisena muutaman päivän ajan.